ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ



Ανευθυνοϋπεύθυνο άτομο χαρακτηρίζεται αυτό που ενώ έχει μια συγκεκριμένη ευθύνη, σε μια δημόσια θέση στην οποία βρίσκεται, εντούτοις την παραμελεί ή αδιαφορεί υποστηρίζοντας ότι την φέρει άλλος. Γενικά, φέρεται ανεύθυνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ή να αποφύγει έντεχνα τις ευθύνες, ενώ έχει μια νευραλγική θέση στον τομέα του.

Συνήθως είναι βολεψάκηδες ή νάρκισσοι οι οποίοι προσέχουν μόνο τον εαυτό τους, το πρεστίζ τους, την πάρτη τους, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.

Οι ευθύνες είναι, στην πραγματικότητα, ορισμένες δεσμεύσεις, που μας αναθέτουν και τις αναλαμβάνουμε, με σκοπό να τις προσφέρουμε στους ανθρώπους γύρω μας.

Η σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο αριθμό σημαντικών προβλημάτων, πολλά από τα οποία οφείλονται στην ανευθυνότητα των ....υπευθύνων. Αυτό είναι εμφανές στη γενιά μας, η οποία ζει αποκλειστικά για δικούς της λόγους, τις δικές της ανάγκες. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν και δεν ξέρουν το πώς να αναλάβουν την ευθύνη, παρόλα αυτά βρίσκονται σε καίριες θέσεις υπευθύνων!

Η ευθύνη είναι ένα από τα πιο αξιόλογα και σημαντικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας, μαζί με την οργάνωση, την αυτοσυγκράτηση και την επιμέλεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ