ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ





Τι είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας;

Λέγοντας κεραυνοβόλο έρωτα εννοούμε ένα «ξελόγιασμα», μια στιγμιαία σωματική έλξη και διέγερση που νιώθουμε όταν συναντήσουμε για πρώτη φορά ένα άτομο. Πολλοί άνθρωποι είχαν αυτή την υπέροχη εμπειρία, δηλαδή να σηκώσουν το βλέμμα τους και να αντικρίσουν μπροστά τους έναν άνθρωπο για τον οποίο ένιωσαν μια έντονη έλξη, και τον ερωτεύτηκαν επιτόπου, με την πρώτη ματιά.

Τι λένε οι επιστημονικές μελέτες για το συγκεκριμένο θέμα;

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικών ερευνών σχετικές με την ύπαρξη του κεραυνοβόλου έρωτα. Οι περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν την ύπαρξή του, αλλά διαφοροποιούνται ως προς την προέλευση και την αιτιολογία του. Ο κεραυνοβόλος έρωτας υπάρχει αλλά και είναι μια καθαρά εγκεφαλική διαδικασία.

Πόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας; Οδηγεί πάντοτε σε μια επιτυχημένη σχέση;

Είδαμε παραπάνω τις διεργασίες που γίνονται στον εγκέφαλο όταν αυτός «ερωτεύεται». Σιγά-σιγά όμως οι νευρώνες συνηθίζουν τις υψηλές ποσότητες και αρχίζει να περνάει η αρχική έντονη δράση τους, τότε το έντονο πάθος φαίνεται να σβήνει, και εάν δεν δώσει τη θέση του σε πιο βαθιά συναισθήματα (σε βαθιά αγάπη), τότε τελειώνει και παύει να υπάρχει.

Δεν είναι μόνο η χημεία δύο ανθρώπων, αλλά ο έρωτας με την πρώτη ματιά εξαρτάται και από την προσωπική ιστορία που κουβαλάει ο καθένας, είναι δηλαδή συνδυασμός της κουλτούρας μας με τα βιώματά μας, με τις πεποιθήσεις μας, με την εκπαίδευσή μας, την ανατροφή μας και με τις ανάγκες μας.

Οι άνθρωποι συχνά φαντάζονται έναν υπέροχο ξένο (έναν πρίγκιπα/πριγκίπισσα του παραμυθιού) που θα έρθει και θα τους προσφέρει τα πάντα και θα ζήσουν μια υπέροχη κι ευτυχισμένη ζωή. Στην πραγματικότητα χρειάζεται χρόνος, υπομονή και εμπειρίες για να βρει κανείς το ταίρι του.

Για πλήρη ανάλυση του θέματος κάντε κλικ στο ακόλουθο βίντεο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ