ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ



Κάντε κλικ στον σύνδεσμο να δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=L5YilYwbK4Q&t=3s

Λέγοντας υπερπροστατευτικό γονιό εννοούμε τον γονιό που τρέχει συνεχώς πίσω από το παιδί του και του θέτει πολλούς κανόνες και απαγορεύσεις για να το προστατέψει από τους κινδύνους και να σιγουρευτεί ότι δε θα πάθει κάτι κακό.

Οι υπερπροστατευτικοί γονείς είναι κυρίως οι ανασφαλείς γονείς με πολλές φοβίες, είναι οι γονείς που μεγάλωσαν και οι ίδιοι σε υπερπροστατευτικές οικογένειες, είναι οι γονείς με έντονα στοιχεία ελέγχου στα παιδιά τους, διότι θεωρούν ότι αυτός είναι ένας τρόπος να δείξουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους και να τα προστατεύσουν από τους κινδύνους της κοινωνίας. Κινούνται από ένα αίσθημα δικής τους ανασφάλειας κι έλλειψης αυτοπεποίθησης σχετικά με το πόσο καλοί είναι στο γονεϊκό τους ρόλο.

Οι γονείς αυτοί ζουν σε μια συνεχή υπερένταση και είναι μονίμως στρεσαρισμένοι μια που οι υπαρκτοί αλλά και οι φανταστικοί κίνδυνοι δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κύριο ερώτημα όμως είναι αν τελικά ο υπερπροστατευτικός γονιός καταφέρνει να «προστατεύσει» το παιδί του ή αν όλο αυτό προκαλεί τα αντίθετα αποτελέσματα;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ